Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Πληθαίνουν οι φήμες για πτωχευση (και όχι μόνο)

Όπως θα έχετε διαπιστώσει, σιγά σιγά τα παπαγαλάκια αρχίζουν και παπαγαλίζουν (προετοιμάζουν το έδαφος) για ελεγχόμενη χρεοκωπία ή έστω μερική αναπροσαρμογή του χρέους.
Βέβαια εμείς το έχουμε πει επανειλλημένως και πριν κάποιους μήνες, και ξανά πιο πρόσφατα ότι η χώρα απλά δεν έχει άλλη επιλογή.

Φυσικά αυτό θα γίνει όταν οι συνθήκες "ωριμάσουν" κατά τους κωλοεβραίους τραπεζίτες (ε μη μου πείτε πως δεν έχετε καταλάβει ποιοι και γιατί έχουν φτιάξει όλο αυτό το σκηνικό, έτσι;). Κάτι που σημαίνει πως πρώτα θα ζορίσουν τον λαό για να ξεσπάσει σε ένα από τα παρακάτω σενάρια:

1. Εμφύλιος μεταξύ διαφορετικών οικονομικών ή/και κοινωνικών τάξεων (όπου θα έχουμε μια φιλοσοφία μετέπειτα της λογικής "διαίρει και βασίλευε").

2. Κατευθυνόμενη εξέγερση κατά των πολιτικών (η οποία θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε στρατιωτική επέμβαση και επιβολή στρατιωτικού νόμου ή κάτι παρεμφερές).

3. Θρησκευτικό πόλεμο μεταξύ ντόπιων χριστιανών και μεταναστών μουσουλμάνων (όπου καθοριστικό ρόλο χειραγώγησης του πλήθους θα παίξει η εκκλησία ως πολύτιμος σύμμαχος της κυβέρνησης, ανυψώνοντας το θρησκευτικό φρόνημα του λαού).

4. Εκτόνωση της καλλιεργούμενης ξενοφοβίας με οργανωμένες πράξεις βίας κατά μεταναστών (όπου ρόλο καθοδηγητή θα αναλάβουν εθνικιστικές οργανώσεις ενισχύοντας το αίσθημα πατριωτισμού).

Ότι κι αν συμβεί βασικά θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των νεωταξιτών.
"Μπήκατε" μάγκες;

Υ.Γ. Κάποιες ιδέες προέρχονται από σχολιασμό μέλους του blog Ksipniste re. Δεν αναφέρω το όνομα του για ευνόητους λόγους, και τον ευχαριστώ για το εύστοχο σχόλιο του.