Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Προβλήματα ρευστότητας αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.

Έλλειψη ρευστότητας αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις σύμφωνα με έρευνα του ΚΕΜΕ – ΕΒΕΑ που πραγματοποιήθηκε μέσω της ιστοσελίδας του στο διαδίκτυο.

Στην έρευνα συμμετείχαν 523 επιχειρήσεις και τα αποτελέσματα που βγήκαν έδειξαν ότι:

- Το 86% αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας.

- Το 89% αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στην τραπεζική χρηματοδότηση.

- Το 82% έχουν δυσκολίες ή καθυστερήσεις στην ένταξη των επιχειρήσεων τους σε ποιοτικά ή ειδικά προγράμματα.

- Το 93% έχουν πτώση κύκλου εργασιών στις επιχειρήσεις της λόγω οικονομικής κρίσης.

- Το 91% αντιμετωπίζουν προβλήματα στην αποπληρωμή οφειλών πελατών τους προς την επιχείρησή τους.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας χαρακτήρισε ως απογοητευτικά τα στοιχεία ενώ ο πρόεδρος Κ. Μίχαλος δήλωσε ότι "το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει να κινείται προς λάθος κατεύθυνση, καθώς η πολιτική που εφαρμόζει περιορίζεται μόνο στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών μας αγνοώντας τα μεγάλα προβλήματα της αγοράς αλλά και γενικότερα της κοινωνίας".

Πηγή: Το Ποντίκι

Είδατε πως γίνεται από τους προδότες η... "εξυγίανση" της αγοράς;
Διαλύοντας τις Ελληνικές επιχειρήσεις για να έρθουν στην θέση τους οι μεγαλοκαρχαρίες και να αναλάβουν με μονοπώλια κάθε πτυχή της αγοράς. Και επίσης φέρνοντας μια τεχνητή κρίση με σκοπό την ισωπέδωση εργασιακών δικαιωμάτων ώστε να γίνει η χώρα νέα Ταϋλάνδη σε μισθολογικό επίπεδο με ότι αυτό συνεπάγεται (σε συνδυασμό με εξαθλιωμένους μετανάστες που έρχονται ανεξέλεγκτα στην χώρα, και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι). Connect the dots και θα το δείτε το σχέδιο σε πλήρη ανάπτυξη, δεν θέλει και πολύ σκέψη.

Και γαμώ, μπράβο γιώργο. Ή μαλλον να το πούμε και στην γλώσσα του (μην ξεχνάμε το παιντί είναι από το αμέρικο): "Bravo Giorgo".