Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Γιατί η βλάκεία σε αυτή την χώρα είναι ανίκητη;

Έχετε παρατηρήσει πως γενικά στο Internet θα διαβάσετε κυρίως ηλίθιες απόψεις, ή αν θέλετε οι ηλιθιότητα υπερτερεί έναντι της εξυπνάδας;

Πάντα σκεφτόμουνα ότι αυτό συμβαίνει γιατί οι ηλίθιοι κάνουν πιο πολύ εντύπωση, τους προσέχεις περισσότερο και πιο έυκολα.

Τώρα πλέον ξέρω ότι η αλήθεια δεν είναι αυτή. Η αλήθεια είναι πως οι βλάκες είναι τεράστια πλειοψηφία.

Βλέπω λοιπόν πως αφού ο κάθε καραγκιόζης άνοιξε κι απο ένα blog, θεώρησε πως επειδή το troktiko ξεκίνησε αυτό το είδος ενημέρωσης, αλλά και κάποια άλλα blogs ανήκουν σε δημοσιογράφους και το παίζουν ειδησεογραφικά πρακτορεία, πως αυτομάτως όποιος ανοίγει blog γίνεται κατ' επιλογήν και δημοσιογράφος ή γενικά ενημερωτής της κοινής γνώμης. Προφανώς αγνοούν ότι το blog είναι ένα είδος online προσωπικού ημερολόγιου, με σκοπό να εκφράζουμε προσωπικές απόψεις.
Αν'αυτού οι διάφοροι γραφικοί τύποι, στυλ Λιακό, ανακαλύπτουν παντού εχθρούς (κυρίως όσοι δεν συμφωνούν μαζί τους) και ξεστομίζοντας απίστευτες γραφικότητας επιτίθενται με κραυγές βαρβάρων.

Δυστυχώς καθώς η βλακεία είναι ανίκητη, είναι μαθηματικά βέβαιον πως θα κατακτήσει τον κόσμο. Τουλάχιστον αν συμβεί αυτό σύντομα, πλέον δεν θα την αντιλαμβάνομαι...

Y.Γ. Τα περισσότερα blogs τα σέβομαι. Υπάρχουν όμως μερικά που γράφουν αηδίες. Τουλάχιστον ας μην υποδύονται τον ρόλο του μέσου μαζικής ενημέρωσης (με την κλασική έννοια του όρου το εννοώ, για να μην παρεξηγηθούμε).