Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Για να μην ξεχνάμε μερικά πράγματα, ανεξάρτητα του ποιός τα καταγγέλει.



Ακόμα ένα ντοκουμέντο που αποδεικνύει πως ο ΓΑΠ εκτελή εντεταλμένη υπηρεσία.
Μπορείτε να απολαύσετε ακόμα μια φορά τα ψέμματα που έλεγε εντός βουλής όταν το ΠΑΣΟΚ είχε καταθέση πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση της ΝΔ (άλλοι άχρηστοι κι αυτοί).
Τουλάχιστον το κράξιμο που ρίχνει η Παπαρήγα επιδρά ευεργετικά στην ψυχολογική ισοροπία του ταλαίπωρου Έλληνα που παρακολουθεί το εν λόγω video.

Δείτε το και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Ορδές λαθρομεταναστών στον Εβρο, ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα!

Με 40 ευρώ στην τσέπη, όσο δηλαδή κοστίζει το εισιτήριο του ΚΤΕΛ από τον Εβρο για την Αθήνα, φτάνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα εκατοντάδες λαθρομετανάστες, οι οποίοι μόνοι τους πλέον παραδίδονται στις αστυνομικές αρχές. «Δασκαλεμένοι» από τα κυκλώματα, γνωρίζουν ότι θα παραμείνουν στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Φυλάκιο μόλις για δύο μέρες και από εκεί θα επιβιβαστούν στα λεωφορεία για την Αθήνα, όπου τους περιμένουν συγγενείς και συμπατριώτες.

Καθημερινά αστυνομικοί και συνοριοφύλακες εντοπίζουν και συλλαμβάνουν 180 με 200 λαθρομετανάστες μόνο στα χερσαία σύνορα της Βύσσας και σε τμήμα του ποταμού Εβρου, σημεία τα οποία ανήκουν στην ευθύνη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας. Συνολικά 17.000 λαθρομετανάστες, κυρίως Αφροασιάτες, έχουν μπει στην Ελλάδα από την αρχή του χρόνου μόνο μέσω των συγκεκριμένων περιοχών.



Καραβάνια… λεωφορείων

«Ποτέ η κατάσταση δεν ήταν χειρότερη στον Εβρο. Οι λαθρομετανάστες περνούν τα σύνορα ασταμάτητα και υπάρχουν πληροφορίες ότι στην πλευρά της Τουρκίας υπάρχουν χιλιάδες άτομα που περιμένουν τη σειρά τους», αναφέρει χαρακτηριστικά κάποιος συνοριοφύλακας. Ο ίδιος τονίζει ότι τους τελευταίους μήνες τα κυκλώματα στρέφονται κυρίως προς τα χερσαία σύνορα στη Βύσσα, από όπου διέρχεται περίπου το 80% με 90% των αλλοδαπών που εισέρχονται παράνομα σε ελληνικό έδαφος από περιοχές που ανήκουν στην ευθύνη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας. Ελάχιστοι είναι, όμως, πλέον και οι διακινητές που φτάνουν με φορτηγά σε ερημικές τοποθεσίες για να παραλάβουν τους μετανάστες, όπως γινόταν παλιότερα. «Οι λαθρομετανάστες θέλουν να συλληφθούν γιατί παίρνουν το υπηρεσιακό χαρτί, όπου αναφέρεται ότι έχει γίνει η καταγραφή τους και τους δίνεται διορία 30 ημερών μέχρι να εγκαταλείψουν τη χώρα», εξηγεί αστυνομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού παραμείνουν για δύο μέρες στο Κέντρο Υποδοχής στο Φυλάκιο στη συνέχεια ξεκινούν για Αθήνα. «Προχτές έφυγαν έξι λεωφορεία του ΚΤΕΛ και τουριστικά γεμάτα λαθρομετανάστες. Ολα είχαν προορισμό την Αθήνα. Κάθε μέρα αφήνουμε ελεύθερους 150 με 250 λαθρομετανάστες. Οπότε, τόσο το ΚΤΕΛ όσο και πρακτορεία βάζουν επιπλέον λεωφορεία για να τους εξυπηρετήσουν. Μάλιστα, όλοι οι λαθρομετανάστες που εντοπίζονται έχουν μαζί τους και 40 ευρώ για το εισιτήριο μέχρι την Αθήνα», επισημαίνει συνοριοφύλακας.

Χωρίς λόγο η ταυτοποίηση αποτυπωμάτων

Παράλληλα, δημιουργείται ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα, καθώς ορισμένες φορές μπορεί να αφήνονται ελεύθεροι αλλοδαποί που κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα εξαιτίας των σημαντικών καθυστερήσεων που παρατηρούνται στη διαδικασία ταυτοποίησης των αποτυπωμάτων. Οπως εξηγούν αστυνομικοί, από όλους τους λαθρομετανάστες λαμβάνονται δακτυλικά αποτυπώματα τα οποία στέλνονται στην Αθήνα για ταυτοποίηση. «Πρόκειται για χιλιάδες αποτυπώματα, οπότε η διαδικασία κρατάει από μερικές εβδομάδες μέχρι και μήνες. Μπορεί, λοιπόν, να έρθει κάποια στιγμή απάντηση ότι ένας ή περισσότεροι από τους λαθρομετανάστες που είχαμε συλλάβει κατηγορούνται για φόνο, ληστείες ή για διάφορα άλλα αδικήματα. Ωστόσο, όλοι οι μετανάστες κρατούνται μέχρι δύο μέρες, οπότε είναι αδύνατον μετά από μήνες η Αστυνομία να εντοπίσει τα άτομα αυτά. Κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να βρίσκονται», αναφέρει αξιωματικός.

Πηγή.

Με απόφαση του ΠΑΣΟΚ θα.. απαγορευτούν οι ολιγομελείς πορείες στο κέντρο της Αθήνας, με πρόσχημα την κακή οικονομική κατάσταση της αγοράς!

Διαβάστε το παρακάτω κείμενο (ο σχολιασμός με κόκκινα γράμματα προέρχεται από την πηγή και όχι από εμάς, αν και δεν διαφωνούμε και ιδιαίτερα).

Copy-Paste το ακρως προπαγανδιστικο αρθρο του "Αδεσμευτου Τυπου" το οποιο αποκαλυπτει με το δικο του αθλιο τροπο τα κυβερνητικά σχεδια. ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,ΤΩΝ ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΛΙΓΟΜΕΛΕΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ...

"Μαχαίρι" στις πορείες (ιδιαίτερα αυτές που γίνονται από ολιγομελείς ομάδες), οι οποίες αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στο κέντρο της Αθήνας προκαλώντας κυκλοφοριακά εμφράγματα και σε μερικές περιπτώσεις και βίαια επεισόδια, που διώχνουν τους καταναλωτές, βάζει η κυβέρνηση.
Στο πλαίσιο αυτό επανεξετάζει εκ βάθρων το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις, ώστε να πάψει η ταλαιπωρία των πολιτών και ο οικονομικός μαρασμός του εμπορικού κόσμου, χωρίς οι αποφάσεις της να θεωρηθούν αντισυνταγματικές.
Κι αυτό γιατί το άρθρο 11 του Συντάγματος ορίζει ότι "οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης συνάθροισης, ήσυχα και χωρίς όπλα".
Για να ξεπεράσει το σκόπελο αυτό, θα προταχθούν διάφοροι λόγοι προκειμένου να απαγορευτούν πορείες που πραγματοποιούνται από ομάδες λίγων ατόμων και παραλύουν επί ώρες την καρδιά της πόλης.
Μεταξύ αυτών φόβοι για τη δημόσια ασφάλεια, παρακώλυση συγκοινωνιών, διατάραξη της κοινής ειρήνης και ενδεχόμενες σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία των καταστημάτων και της ελεύθερης πρόσβασης του καταναλωτικού κοινού.
Ο στόχος είναι διττός: εν όψει του "θερμού" απεργιακού φθινοπώρου όπου πολλές κοινωνικές και επαγγελματικές συντεχνίες σχεδιάζουν "παρέλαση" στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, να μειωθεί θεαματικά ο αριθμός των συγκεντρώσεων και δεύτερον να αποκατασταθεί σε σημαντικό βαθμό η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση λόγω και των διπλών (περιφερειακών - δημοτικών) εκλογών του Νοεμβρίου.
Παράλληλα, με την αλλαγή της στάσης της απέναντι στις πορείες η κυβέρνηση ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των επιχειρηματιών αλλά κι όσων δραστηριοποιούνται, εργάζονται ή κατοικούν σε μια ευρύτερη περιοχή που περικλείεται από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, την Πατησίων, τη Βασ. Σοφίας φτάνοντας μέχρι τις παρυφές της Λεωφόρου Συγγρού. Ολοι αυτοί, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια ασφυκτιούν από τις διαδηλώσεις που γίνονται πολλές φορές για "ψύλλου πήδημα" και επανειλημμένα έχουν ζητήσει τη βοήθεια των αρμοδίων Αρχών, χωρίς μέχρι στιγμής η έκκλησή τους να εισακουσθεί.
Η αδράνεια αυτή των επίσημων οργάνων της Πολιτείας, μαζί με την άνθηση του παραεμπορίου και την ολοένα αυξανόμενη εγκληματικότητα, αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες για το εμπορικό και κοινωνικό μαρασμό της συγκεκριμένης ζώνης, που καταλαμβάνει σχεδόν τα 2/5 της Αθήνας και την επακόλουθη γκετοποίηση της από στίφη παράνομων μεταναστών.
Η κατάσταση στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και στις γειτονιές που το περιβάλλουν, θα αποτελέσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες θέμα ειδικής κυβερνητικής σύσκεψης μετά το πέρας της οποίας είναι βέβαιο ότι θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα που θα αλλάξουν επί τω βελτίω τη σημερινή εικόνα που παραπέμπει στην Ντακάρ…

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ

Πηγή: ΠΡΕΖΑ TV

Προβλήματα ρευστότητας αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.

Έλλειψη ρευστότητας αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις σύμφωνα με έρευνα του ΚΕΜΕ – ΕΒΕΑ που πραγματοποιήθηκε μέσω της ιστοσελίδας του στο διαδίκτυο.

Στην έρευνα συμμετείχαν 523 επιχειρήσεις και τα αποτελέσματα που βγήκαν έδειξαν ότι:

- Το 86% αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας.

- Το 89% αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στην τραπεζική χρηματοδότηση.

- Το 82% έχουν δυσκολίες ή καθυστερήσεις στην ένταξη των επιχειρήσεων τους σε ποιοτικά ή ειδικά προγράμματα.

- Το 93% έχουν πτώση κύκλου εργασιών στις επιχειρήσεις της λόγω οικονομικής κρίσης.

- Το 91% αντιμετωπίζουν προβλήματα στην αποπληρωμή οφειλών πελατών τους προς την επιχείρησή τους.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας χαρακτήρισε ως απογοητευτικά τα στοιχεία ενώ ο πρόεδρος Κ. Μίχαλος δήλωσε ότι "το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει να κινείται προς λάθος κατεύθυνση, καθώς η πολιτική που εφαρμόζει περιορίζεται μόνο στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών μας αγνοώντας τα μεγάλα προβλήματα της αγοράς αλλά και γενικότερα της κοινωνίας".

Πηγή: Το Ποντίκι

Είδατε πως γίνεται από τους προδότες η... "εξυγίανση" της αγοράς;
Διαλύοντας τις Ελληνικές επιχειρήσεις για να έρθουν στην θέση τους οι μεγαλοκαρχαρίες και να αναλάβουν με μονοπώλια κάθε πτυχή της αγοράς. Και επίσης φέρνοντας μια τεχνητή κρίση με σκοπό την ισωπέδωση εργασιακών δικαιωμάτων ώστε να γίνει η χώρα νέα Ταϋλάνδη σε μισθολογικό επίπεδο με ότι αυτό συνεπάγεται (σε συνδυασμό με εξαθλιωμένους μετανάστες που έρχονται ανεξέλεγκτα στην χώρα, και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι). Connect the dots και θα το δείτε το σχέδιο σε πλήρη ανάπτυξη, δεν θέλει και πολύ σκέψη.

Και γαμώ, μπράβο γιώργο. Ή μαλλον να το πούμε και στην γλώσσα του (μην ξεχνάμε το παιντί είναι από το αμέρικο): "Bravo Giorgo".

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Αποκάλυψη - Σοκ: Σταμάτησαν οριστικά τις επαναπροωθήσεις των λαθρομεταναστών

Το παρακάτω κείμενο αναρτήθηκε στο γνωστό blog 'ksipnistere'. Δεν ξέρουμε κατά πόσο ισχύουν αυτά που αναγράφονται, εμείς όμως το αναδημοσιεύουμε γιατί αν υπάρχει έστω και 1% πιθανότητα να είναι αλήθεια, είναι άκρως ανησυχητικό.

Όλοι οι παράνομοι εισβολείς μεταφέρονται στα αστικά κέντρα κατόπιν υπουργικής εντολής Σε πρόσφατη ενημερωτική σύσκεψη των αρμοδίων αστυνομικών αρχών, η γραμμή του υπουργείου Προ.Πο. άλλαξε. Ακούγοντας τις οδηγίες των προϊσταμένων τους, οι αστυνομικοί των παραμεθόριων περιοχών έμειναν στην κυριολεξία με ανοιχτά στόματα. «Οι συλληφθέντες μετανάστες θα κρατούνται προσωρινά στους χώρους κράτησης των αστυνομικών τμημάτων και έπειτα θα προωθούνται στα αστικά κέντρα της χώρας». Για το λόγο αυτό η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, ιδίως το τελευταίο διάστημα, έχουν βουλιάξει από τα εκατομμύρια των αλλοδαπών.
Στη σύλληψη 200 λαθρομεταναστών προχώρησαν οι Αρχές στην παραμεθόριο περιοχή Καστανέων-Νέας Βύσσας στον Έβρο. Οι αλλοδαποί, που προέρχονταν από ασιατικές χώρες και εισέβαλαν μέσω Τουρκίας στην πατρίδα μας, συνελήφθησαν χθες, μέρα μεσημέρι, ώρα 12:45. Το ρεύμα των ξένων εισβολέων δε δείχνει να περιορίζεται παρά τα όποια μέτρα αστυνόμευσης των συνόρων ή τη δράση της πολυδιαφημισμένης δύναμης FRONTEX. Το ερώτημα που τίθεται είναι: «τι γίνεται με τους συλληφθέντες;». Οι διατάξεις του νόμου ασφαλώς ορίζουν επαναπροώθηση στη χώρα προέλευσής τους. Σε πρόσφατη ενημερωτική σύσκεψη των αρμοδίων αστυνομικών αρχών όμως, η γραμμή του υπουργείου Προ.Πο. άλλαξε. Ακούγοντας τις οδηγίες των προϊσταμένων τους, οι αστυνομικοί των παραμεθόριων περιοχών έμειναν στην κυριολεξία με ανοιχτά στόματα. «Οι συλληφθέντες μετανάστες θα κρατούνται προσωρινά στους χώρους κράτησης των αστυνομικών τμημάτων και έπειτα θα προωθούνται στα αστικά κέντρα της χώρας». Για το λόγο αυτό η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, ιδίως το τελευταίο διάστημα, έχουν βουλιάξει από τα εκατομμύρια των αλλοδαπών.


Είναι προφανές ότι ο μαζικός εποικισμός της Ελλάδος από ασιάτες (κυρίως αφγανούς και πακιστανούς) που συντελείται τις ημέρες αυτές με καταιγιστικούς ρυθμούς θα οδηγήσει άμεσα σε μία μη αναστρέψιμη κατάσταση. Ήδη, ουδείς γνωρίζει τον αριθμό των λαθρομεταναστών που παράνομα βρίσκονται εντός Ελλάδος. Η νέα τακτική των κρατικών αρχών λέει: «φέρτε τους όλους μέσα!» και προφανώς απορρέει από μυστικές διεθνείς συμφωνίες. Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα των «αθιγγάνων» από Ρουμανία και Βουλγαρία. Οι πληθυσμοί αυτοί, που διαθέτουν πλέον ευρωπαϊκές ταυτότητες, διώχθηκαν από τις χώρες προέλευσής τους, λόγω των παρασιτικών και εγκληματικών τους δραστηριοτήτων. Επιχείρησαν κατ΄αρχήν να εγκατασταθούν στην Ιταλία, από όπου εκδιώχθηκαν επίσης κακήν-κακώς. Από εκεί ακολούθησαν την εύκολη λύση και μεταφέρθηκαν μαζικά στην Ελλάδα του Γιωργάκη. Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν έγινε τυχαία. Υπάρχει μυστική διεθνής συμφωνία και κάποια εγχώρια λαμόγια τρώνε χοντρά οικονομικά πακέτα από την όλη ιστορία.
Φυσικά, μέσα στα επόμενα χρόνια είναι βέβαιο πως θα πάψει να υπάρχει Ελλάδα και οι Έλληνες θα είμαστε μία τραγική μειοψηφία μέσα στην ίδια μας τη χώρα. Η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται ταχύτατα και αποτελεσματικά μέτρα για επίλυση του μεταναστευτικού. Αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα στην πατρίδα μας, τότε το μέλλον προβλέπεται πολύ σκληρό για τις επόμενες γενιές Ελλήνων.

Πηγή.

Ιστορία Δεκαπενταύγουστου

Από τον Ρεπόρτερ του Δρόμου του «Π» Αλέξη Καζαντζίδη. Το κείμενο δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία.

Φαίνεται ότι αυτός ο κόσμος έχει ξεφτίζει πιά, σαν τις παλιές χαλκομανίες. Έπιασαν και οι ζέστες στην τρέχουσα κόλαση και μετά τη βουτιά στην προσωρινή ανεμελιά του Δεκαπενταυγούστου, δέχεσαι το πρώτο χαστούκι.

Μετανάστρια- παραδουλεύτρα (μια λέξη ξεχασμένη) σε καλό σπίτι σπεύδει σε ένα από εκείνα τα γραφεία ταξιδίων στην Ομόνοια που ειδικεύονται στα πέρα- δώθε με τις χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού. Επιθυμία της ήταν να στείλει ένα δέμα με ό,τι μπορούσε στα παιδιά της. Γύρω της το κλίμα είναι φτωχό, στεγνά τα έπιπλα του γραφείου, βυζαντινά τα μάτια της και πονηρά των κοντραμπατζήδων. Το δέμα παραλαμβάνεται, σταμπάρεται και ξεκινά να φύγει.

Καθώς βγαίνει απ’ το γραφείο, στη γωνία -σαν παραστάτες- δεξιά κι αριστερά καραδοκούν δυο αστυνομικοί.

«Χαρτιά!».

Ψάχνεται η μετανάστρια. Τελικά, τα έχει. Καλώς. Κακή συγκυρία, την ίδια στιγμή σκάει μύτη μια ακόμα γυναίκα.

«Χαρτιά»

Δεν ψάχνεται καν, διότι δεν έχει. Κακώς!Το αυτί της πιάνει κάτι για απέλαση!Ξεσπάει σε κλάματα.

«Της Παναγίας είναι κυρ Άστυνόμε! Χρονιάρα μέρα». Για δυο πραγματάκια στα πιτσιρικία της και εκείνη βρέθηκε στο ίδιο λαγούμι.

«Δεν έχεις χαρτιά, όμως». Τα όργανα ακλόνητα. «Βέβαια, έχεις κάτι λεφτουδάκια».

«Πόσα;»

«Τόσα»

«Λίγα είναι».

«Απέλαση!». Η τρομερή λέξη.

Βγάζει χέρια και πόδια από παντού. Ψάχνεται η έρμη. Οι αστυνομικοί εκεί, μάτια που δεν τους ξεφεύγεις, δόντια που φρουρούν τον κόσμο όλο.

Η κυρία σώζεται στο παρα τρίχα: Εμφανίζει ένα ματσάκι χαρτονομίσματα, διπλωμένα στα τέσσερα, 400 ευρώ. Τα δεδουλεύμενα της για του αφέντη το φαϊ.

«Φύγε και μην τυχόν σε ξαναπιάσουμε. Θα σε στείλουμε από εκεί που ήρθες!»

Τα όργανα μοιράζονται τον θησαυρό της φτωχής, φόρα παρτίδα, δίπλα στην πόρτα, ξεδιάντροπα, στη μέση του δρόμου.

Τελικά , αν δεν ξεμπροστιάσουμε τη βαρβαρότητα κάθε μέρα, τότε η καταχώρηση της δουλείας για τους άλλους σήμερα, θα θεωρηθεί η αυριανή μας «πρόοδος» που δύσκολα (;) θ’ αναχαιτίζεται.

Πηγή: Το Ποντίκι


Όρχεις Κυανοί: Μαζί με το παραπάνω κείμενο, βάζουμε μαζί και ένα... -ας πούμε- σχετικό music video. Καλή ακρόαση.


Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Λιάνα Κανέλλη: «Εχουμε μια αντισυνταγματική και παράνομη κυβέρνηση»

«Έχουμε την πιο αντισυνταγματική και παράνομη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ. Το μεγαλύτερο έγκλημά της είναι το ‘δεν γίνεται αλλιώς’», εκτιμά η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη.

Μιλώντας στο «Κανάλι 1», η κ. Κανέλλη, με το γνωστό καυστικό της ύφος, άνοιξε πυρ κατά του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά κατά του Γιώργου Παπανδρέου: «Ο Παπανδρέου είπε ότι δεν θα γνωρίζουμε την Ελλάδα. Δε ρώτησε όμως αν θέλουμε να τη βλέπουμε όπως θα την κάνει», ανέφερε, ενώ από τα φαρμακερά της βέλη δεν ξέφυγε ούτε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: «Ο Πάγκαλος ήταν μη έγκυρος όταν έλεγε ότι το ΚΚΕ έχει το Γερμανό και είναι μη έγκυρος επειδή δεν παραιτήθηκε όπως είχε δηλώσει ότι θα κάνει αν αποδειχτεί το αντίθετο. Ενδεχομένως έχει ως ένα βαθμό προσωπικό απωθημένο, καθώς έχει υπάρξει στα νιάτα του σοβαρός εγκέφαλος, αναγνωρισμένος από την Αριστερά κι έχει περάσει κι από μία Κεντρική Επιτροπή», τόνισε.

Η βουλευτής του ΚΚΕ «τα έβαλε» και με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ: «Όταν γινόντουσαν συμφωνίες με τη ΔΕΗ, οι συνδικαλιστές πήγαιναν με το γκουβέρνο. Αντέδρασαν τώρα που στράφηκε ενάντια στην τσέπη τους».
Τέλος, σχολίασε και τις προτροπές της τρόικας προς την ελληνική κυβέρνηση: « Έρχονται κάτι τυπάκια της τρόικας και λένε «κόψτε από δω, κόψτε από κει». Το ρημάδι το 1,1 εκατ. την ημέρα που πληρώνω για να κάνω το «μπάτσο» στη Σομαλία γιατί δε μου λένε να το κόψω;», διερωτήθηκε.

Πηγή: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ


Σχόλια:
Εμείς λέγαμε ότι η κυβέρνηση είναι παράνομη και αντισυνταγματική εδώ και μήνες πάντως. Φαίνεται πως μάλλον δεν λέγαμε αρλούμπες τελικά!

ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ - Το Παιχνίδι

Εξαιρετικά αφιερωμένο... ;-)

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Και τα συμπεράσματα δικά σας..

Ευάγγελος Μυτιληναίος

Βαρδής Βαρδινογιάννης

Δημήτρης Κοπελούζος

Γιάννης Σήφη Βαρδινογιάννη

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου



Πηγή: ΠΡΕΖΑ TV

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΠΡΟΣΤΙΜΑ 900 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΤΕ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 902 χιλιάδων ευρώ επέβαλλε η Τράπεζα της Ελλάδος σε 20 τράπεζες για παραβάσεις και παραλείψεις που αφορούν στους όρους των συναλλαγών.
Συγκεκριμένα οι παραβάσεις και οι παραλείψεις αφορούν στην ενημέρωση του οφειλέτη, μονομερής τροποποίηση συμβάσεων, ελλιπής ενημέρωση των όρων δανεισμού, αλλά και για.......
ελλείψεις στα συστήματα εσωτερικού ελέγχου.
Η βαρύτητα και κυρίως το είδος της παραβάσεως προσδιόρισε και το ύψος του προστίμου που επέβαλε η Εποπτεύουσα Αρχή (Επιτροπή Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων της ΤτΕ).
Το υψηλότερο πρόστιμο, ύψους 220.000 ευρώ επεβλήθη στην Attica Bank, όπου διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις στα συστήματα εσωτερικού ελέγχου της συγκεκριμένης Τράπεζας. Εξαιτίας αυτών η Τράπεζα δημοσιοποίησε διογκωμένα στοιχεία καταθέσεων και χορηγήσεων.

Πιο αναλυτικά παραβάσεις που αφορούσαν στην εκπρόθεσμη απάντηση καταγγέλοντων διαπιστώθηκαν στις Τράπεζες Εθνική, Alpha, EFG Eurobank, Πειραιώς, Κύπρου, Citibank, Millenium, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Εμπορική-Credicom. Εκπρόθεσμη ή και ελλιπής χορήγηση στοιχείων σε συναλλασσομένους στις τράπεζες Πειραιώς, Attica Bank Εθνική, Εμπορική, Aγροτική, Eurobank, Κύπρου και Citibank.
Στην Εθνική πρόστιμο επεβλήθη και για την μονομερή τροποποίηση των όρων συμβάσεων. Μη έγκαιρη ενημέρωση οφειλέτη και εγγυητή εντός 30 ημερών για την περιέλευση οφειλών σε υπερημερία διαπιστώθηκε στην Attica Bank και την Alpha.
Πρόστιμο για τον μη σαφή προσδιορισμό επιβαρύνσεων δανειοληπτών όπως, το περιθώριο του δανείου (spread), τα έξοδα δανείου, επεβλήθη στις Alpha, Γενική, και Marfin.
Στο κομμάτι που αφορά τις καταθέσεις - επενδύσεις διαπιστώθηκε ελλιππής ενημέρωση πριν την υπογραφή της σύμβασης σε περιπτώσεις που αφορούσαν αγορά τίτλων, και για τους όρους πρόωρης απόδοσης προθεσμιακής κατάθεσης.
Επίσης πρόστιμα επεβλήθησαν για ελλιπή περιοδική ενημέρωση ή και χρέωση εξόδων για την έκδοση και αποστολή μηνιαίων λογαριασμών πιστωτικής κάρτας.

Τέλος παραβάσεις διαπιστώθηκαν σε διατάξεις της Πράξης του Διοικητή (2577/2006) που αφορά στο πλαίσιο αρχών λειτουργίας και κριτηρίων αξιολόγησης της οργάνωσης και των συστημάτων εσωτερικού ελέγχου των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, πρόστιμα επιβλήθηκαν μεταξύ άλλων και την ελλιπή ή εκπρόθεσμη παροχή στοιχείων και πληροφοριών που ζητήθηκαν από την ΤτΕ με αφορμή καταγγελίες που είχαν γίνει εις βάρος εννέα τραπεζών.

Πηγή: ΠΡΕΖΑ TV

ΚΚΕ: ΨΕΜΑΤΑ, ΣΥΡΙΖΑ: ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, Δ.Α.: ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑΓΗ

«Θρασύτατο ψέμα», χαρακτήρισε το ΚΚΕ τον ισχυρισμό εκπροσώπων της κυβέρνησης ότι «δεν θα λάβει νέα αντιλαϊκά μέτρα».
Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «κυβέρνηση και τρόικα με σχέδιο, συνεργαζόμενοι και αλληλοβοηθούμενοι, σπρώχνουν τον λαό όλο και πιο βαθιά στον σκοτεινό λαβύρινθο των μονοπωλίων».

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας, ανάφερε ότι «αυτές περιλάμβαναν σκληρές παρατηρήσεις, απειλητικές προειδοποιήσεις και "εύγε", για τα πιο ακραία αντιλαϊκά μέτρα, όπως το Ασφαλιστικό».
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «η τρόικα, είναι αναμενόμενο, δεν ενδιαφέρεται να δει την ουσία κάτω απ' τα αρνητικά αποτελέσματα που διαπίστωσε. Δηλαδή ότι η ελληνική οικονομία με το Μνημόνιο υπόκειται σε μια αγωγή που δεν την αντέχει, που αντί να απομακρύνει κινδύνους τους επισπεύδει. Προτείνει πρόσθετα μέτρα της ίδιας λογικής τα οποία το μόνο που θα σιγουρέψουν, πέραν της πτώχευσης της πλειοψηφίας των πολιτών, είναι η χρεοκοπία της οικονομίας».

Η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δύο είναι οι επείγουσες προτεραιότητες αλλαγής στην οικονομική πολιτική. «Πρώτη, η συστηματική και αποτελεσματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της παραοικονομίας, της εισφοροδιαφυγής, ώστε έτσι να αυξηθούν σημαντικά τα έσοδα του Δημοσίου και όχι με νέους έμμεσους φόρους, που τροφοδοτούν περαιτέρω τις αδικίες του φορολογικού συστήματος. Δεύτερη προτεραιότητα είναι η δραστική μείωση του πληθωρισμού, που υπερτριπλασιάστηκε». Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αριστερά, οι ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών «επαναλαμβάνουν για άλλη μια φορά τις ίδιες δεσμεύσεις για τα δημόσια έσοδα που εξαγγέλλονται συνεχώς από την αρχή της χρονιάς, χωρίς όμως να τηρούνται».

Πηγή: ΠΡΕΖΑ TV

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΔΙΝΟΥΝ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ 25 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ!!!

Νέο πακέτο μέτρων για την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος ανακοίνωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Περιλαμβάνει επέκταση των εγγυήσεων προς τις τράπεζες κατά 25 δισεκατομμύρια ευρώ. Αποτελεί προυπόθεση για την επόμενη εκταμίευση του δανείου από την τρόικα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, επισήμανε ότι πρόκειται για επέκταση των εγγυήσεων. Δηλαδή, το ποσό των 25 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα προστεθεί στο προηγούμενο πακέτο των 28 δισεκατομμυρίων ευρώ αλλά και στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ που προβλέπεται να δοθούν μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.Συνολικά οι εγγυήσεις θα φτάσουν στα 55 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στο πακέτο των μέτρων, περιλαμβάνεται ακόμη:
1. Η λειτουργία του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας
2. Η ενίσχυση της εποπτείας του χρηματοπιστωτικού τομέα από την Τ.τ.Ε συμπεριλαμβανομένου και του ασφαλιστικού τομέα
3. Η αποτίμηση και αξιολόγηση της δημόσιας συμμετοχής στο τραπεζικό σύστημα
4. Η κατάθεση σχεδίου αναδιάρθρωσης της Αγροτικής ύστερα και από τα stress tests.
5. H ολοκλήρωση μελέτης για τις στρατηγικές επιλογές του τραπεζικού τομέα.


Καταλάβαμε τώρα για ποιόν ενδιαφέρετε η κυβέρνηση. Πάντως όχι για τον λαό, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Πόσες αποδείξεις πρέπει να δει ακόμα ο μέσος πολίτης για να τα πάρει στο κρανίο;

Γιατί η βλάκεία σε αυτή την χώρα είναι ανίκητη;

Έχετε παρατηρήσει πως γενικά στο Internet θα διαβάσετε κυρίως ηλίθιες απόψεις, ή αν θέλετε οι ηλιθιότητα υπερτερεί έναντι της εξυπνάδας;

Πάντα σκεφτόμουνα ότι αυτό συμβαίνει γιατί οι ηλίθιοι κάνουν πιο πολύ εντύπωση, τους προσέχεις περισσότερο και πιο έυκολα.

Τώρα πλέον ξέρω ότι η αλήθεια δεν είναι αυτή. Η αλήθεια είναι πως οι βλάκες είναι τεράστια πλειοψηφία.

Βλέπω λοιπόν πως αφού ο κάθε καραγκιόζης άνοιξε κι απο ένα blog, θεώρησε πως επειδή το troktiko ξεκίνησε αυτό το είδος ενημέρωσης, αλλά και κάποια άλλα blogs ανήκουν σε δημοσιογράφους και το παίζουν ειδησεογραφικά πρακτορεία, πως αυτομάτως όποιος ανοίγει blog γίνεται κατ' επιλογήν και δημοσιογράφος ή γενικά ενημερωτής της κοινής γνώμης. Προφανώς αγνοούν ότι το blog είναι ένα είδος online προσωπικού ημερολόγιου, με σκοπό να εκφράζουμε προσωπικές απόψεις.
Αν'αυτού οι διάφοροι γραφικοί τύποι, στυλ Λιακό, ανακαλύπτουν παντού εχθρούς (κυρίως όσοι δεν συμφωνούν μαζί τους) και ξεστομίζοντας απίστευτες γραφικότητας επιτίθενται με κραυγές βαρβάρων.

Δυστυχώς καθώς η βλακεία είναι ανίκητη, είναι μαθηματικά βέβαιον πως θα κατακτήσει τον κόσμο. Τουλάχιστον αν συμβεί αυτό σύντομα, πλέον δεν θα την αντιλαμβάνομαι...

Y.Γ. Τα περισσότερα blogs τα σέβομαι. Υπάρχουν όμως μερικά που γράφουν αηδίες. Τουλάχιστον ας μην υποδύονται τον ρόλο του μέσου μαζικής ενημέρωσης (με την κλασική έννοια του όρου το εννοώ, για να μην παρεξηγηθούμε).

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

«Ξεπουλιέται η ΔΕΗ» υπογράμμισε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Κώστας Κατσαρός και προανήγγειλε απεργίες διαρκείας για την προάσπιση όπως αναφέρει των συμφερόντων του ελληνικού λαού.
"Ο αγώνας μας δεν είναι συντεχνιακός. Έχουμε ηθικό χρέος", δήλωσε ο κ.Κατσαρός σχετικά με το θέμα πώλησης λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων που έθεσε το κλιμάκιο της τρόικα στην κυβέρνηση.
Ο κ. Κατσαρός, επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι "πρέπει να πάρει επίσημη και υπεύθυνη θέση και να μην υποκύψει στις δήθεν πιέσεις και ορέξεις της τρόικα. Πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων".
Επίσης εξήγησε, ότι "το μνημόνιο προτείνει απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ωστόσο, με τον νόμο 27/73 του 1999 και σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε., η αγορά είναι ήδη ανοιχτή και έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις από ιδιώτες, σε θερμικές και σε υδροηλεκτρικές μονάδες", και συνέχισε λέγοντας ότι "η ΔΕΗ ουδέποτε εμπόδισε και δεν θα εμποδίσει τις επενδύσεις. Αντίθετα παροτρύνει τους ιδιώτες να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να γίνει η αγορά ανταγωνιστική και να μειωθούν οι τιμές των κιλοβατώρων, προς όφελος του καταναλωτή και η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν ακόμα μεγάλα περιθώρια επενδύσεων, όπως στη Δράμα ή την Ελασσόνα".

Ο κ. Κατσαρός επεσήμανε ότι "αυτό που πάει να γίνει, με βάση τις δήθεν επιταγές του μνημονίου, είναι το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, δηλαδή, το να αγοράσουν ιδιώτες τις ήδη υπάρχουσες ενεργειακές μονάδες της ΔΕΗ, χωρίς να επενδύσουν. Αυτό θα έχει ως άμεση συνέπεια την αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας στο διπλάσιο".
Κατέληξε λέγοντας ότι "εμείς, ως ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, έχουμε χρέος να στηρίξουμε τα συμφέροντα της επιχείρησης και του ελληνικού λαού. Ο αγώνας μας είναι ομόφωνος και δεν είναι ούτε της ΔΑΚΕ ούτε της ΠΑΣΚΕ".

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε...

Ένα video των Terror X Crew, με τίτλο "Το Ξόδι".
Όσοι δεν το γνωρίζουν ας προσέξουν λίγο τους στίχους. Το κομμάτι είναι του 2001.

Και ένα ευχάριστο μουσικό διάλλειμα...

Ένα video για τους παλιούς computer-άδες, που πιθανώς να θυμούνται τις εποχές των 8-bit υπολογιστών.
Τότε που το κάθε νέο game ήταν και μια καινούργια εμπειρία. Ειδικά η μουσική επένδυση ήταν κάτι που ακόμα και στις μέρες μας θυμούνται πολλοί.

Σήμερα σας παραθέτουμε δύο videos του Pippo Noviello (μουσικός), να παίζει σε synthesizer τα εξαιρετικά και αξέχαστα DELTA και THE LAST V8 του Rob Hubbard. Καλή ακρόαση!



Θυμάστε που λέγαμε για εθνικό ξεπούλημα;

Την πώληση του 40% της δυναμικότητας της ΔΕΗ ζητά επίμονα η Κομισιόν, στο πλαίσιο του μνημονίου που υπέγραψε η Ελλάδα με την τρόικα, πυροδοτώντας τις αντιδράσεις του Σωματείου των εργαζομένων της Επιχείρησης.

“Η Κομισιόν έχει ήδη ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να πωλήσει το 40% της δυναμικότητας της ΔΕΗ από λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες, μέσω διαγωνισμού”, είπε ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας ότι η “η ΔΕΗ είναι κυρίαρχος στην ελληνική χονδρική αγορά”.

Οι δηλώσεις αυτές έχουν πυροδοτήσει τις αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων, οι οποίοι δηλώνουν ότι είναι αδιανόητο να συμβεί κάτι τέτοιο και πως αν συμβεί θα υπάρξουν μεγάλες επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση της χώρας.

"Η κυβέρνηση από τη μεριά της αρνείται ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, αφού δεν συμπεριλαμβάνεται η εν λόγω ενέργεια στο μνημόνιο συνεργασίας με την τρόικα, όμως φαίνεται ότι εξετάζει την πώληση μέρους της παραγόμενης λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας της επιχείρησης σε τρίτους.


Σχόλιασμός:
Ή θα ξυπνήσετε, ή θα σας κοιμήσουν με το ζόρι και για πάντα! Δεν δίνουν δεκάρα για εσένα πολίτη, ΔΕΝ το βλέπεις; Δεν βλέπεις πως το μόνο που τους νοιάζει είναι να εξυπηρετήσουν τα αφεντικά τους, και να κονομήσουν ανεξαρτήτως του τι θα πουλήσουν;

Η ΔΕΗ δεν τους ανήκει όπως και ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που πουλάνε, νεοέλληνα. ΞΥΠΝΑ!