Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Οι δημόσιοι υπάλληλοι απεγράφησαν. Τελικά δεν ήταν όπως μας τα λέγανε.

Το παρακάτω κείμενο είναι αποσπάσματα από δημοσίευση της εφημερίδας Έθνος.

Προσέξτε τα bold. Αναφέρει ότι επετεύχθει σχεδόν πλήρης καταγραφή, άρα τα νούμερα δεν πρόκειται να αλλάξουν δραματικά. Σχολιασμός στο τέλος του αποσπάσματος.

Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η διαδικασία απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων μετά την ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους όλοι οι υπόχρεοι. Μέχρι αργά χθες το απόγευμα είχαν απογραφεί 769.232 υπάλληλοι.

Σε αυτήν τη διαδικασία απογράφηκαν οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία, τα ΝΠΔΔ και στους ΟΤΑ, και οι συμβασιούχοι που υπηρετούν τις ημέρες της απογραφής.

Είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό κράτος επιτυγχάνει την πλήρη καταγραφή του ανθρώπινου δυναμικού στον δημόσιο τομέα. Τα στοιχεία των απογραφέντων θα διασταυρωθούν από τις διευθύνσεις διοικητικού των υπηρεσιών και κατόπιν με τις βάσεις δεδομένων των ασφαλιστικών ταμείων.

Στόχος των διασταυρώσεων είναι η καταγραφή τυχόν αδήλωτων εισοδημάτων και ο έλεγχος δημοσίων υπαλλήλων που απασχολούνται ή αμείβονται σε περισσότερες από μία θέσεις στον κρατικό μηχανισμό.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αρχικά θα εντοπίσει όσους απογράφηκαν ενώ δεν έπρεπε (π.χ. συνταξιούχοι, υπάλληλοι ΝΠΙΔ κ.τ.λ.) και όσους υπόχρεους υπαλλήλους δεν έχουν απογραφεί.

Για όσους δεν απογράφηκαν προβλέπεται η διακοπή της μισθοδοσίας τους μέχρι να ολοκληρώσουν την απογραφή τους.

Η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων θα αξιοποιηθεί από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών που θα συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών και θα αναλάβει την καταβολή των μισθών όλων των δημοσίων υπαλλήλων μέσω τραπεζικών λογαριασμών από την 1η Νοεμβρίου.

Η απογραφή θα συμβάλει επίσης στην ορθολογικότερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο, με τη μετακίνηση πλεονάζοντος προσωπικού σε οργανισμούς που έχουν ανάγκη.


Δεν μας απασχολεί η προπαγάνδα τους, (π.χ. αντί να πούνε "ΜΟΝΟ 769.232 οι δημ. υπάλληλοι" έγραψαν "ΠΑΝΩ ΑΠΟ 769.232". Γιατί άραγε;).
Μας απασχολεί όμως το πότε θα πέσουν οι αναγκαίες φάπες και κλωτσιές προς αυτούς που είναι οι πραγματικοί υπόλογοι για τα δεινά μας.

Για να θυμηθούμε κάτι: αν δεν απατώμαι, τα "παπαγαλάκια" μας πρήζανε ότι το 50% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας δουλεύει στο Δημόσιο.
Καθώς το εργατικό μας είναι πάνω από 4 εκατομύρια, το 50% αντιστοιχεί χονδρικά σε 2 εκ. εργαζόμενους. Η απογραφή έδειξε κάτω από 1 εκ. εργαζόμενους, ποσοστό περίπου 22%. Άντε να μην απογράφηκαν μερικές χιλιάδες ακόμα και το ποσοστό να είναι 25%...
Και σημειώστε ότι από αυτούς, περίπου 450.000 είναι τα άτομα που ανήκουν σε σώματα ασφαλείας (αστυνομία, πολεμικά σώματα, κ.λ.π.), οι υπόλοιποι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται σε ΔΕ.ΚΟ.

Τελικά πόσο πολύ εν τέλει επιβάρυναν την οικονομία;

Μήπως.. λέω μήπως το πρόβλημα ΔΕΝ δημιουργήθηκε κατα κύριο λόγο από αυτούς, αλλά από τους πολιτικούς και τα κολλητολαμόγια τους που ΦΑΓΑΝΕ εκατοντάδες δισεκατομύρια ευρώ;

Mήπως.. λέω.. μήπως οι κυβερνώντες, σε ένα ρεσιτάλ προπαγάνδας & αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης προσπαθούνε να φέρουν σε σύγκρουση τους πολίτες μεταξύ τους, μεταθέτοντας της ουσιαστικές ευθύνες για την ύπαρξη όλων των απεργιών απο τις πλάτες τους, στους απεργούς;

Μήπως μας δουλεύουν;

Λέω μήπως;...