Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Σχόλιο για την δήλωση Βενιζέλου: "Δεν είναι διαφάνεια η ζουγκλοποίηση της πολιτικής ζωής".

Ας αναλύσουμε λίγο τι είπε, και ας αποδείξουμε γιατί οι πολιτικοί μας είτε είναι λαμόγια & εθνοπροδότες, είτε απλά εκτός πραγματικότητας.

Ο Κύριος Βενιζέλος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα έχει διατελέσει σε διάφορα υπουργεία.
Ας μας πει εξηγήσει λοιπόν πως διάφοροι συνάδελφοι του μπήκανε στην πολιτική χωρίς βρακί (κυριολεκτικά) και φύγανε ζάμπλουτοι; Αλλά βέβαια ποιός πολιτικός μίλησε ποτέ με σαφήνεια; Μια ζωή ήξης αφίξης, γενικολογίες, ξύλινος πολιτικός λόγος και ουσία ΜΗΔΕΝ. Ή μήπως να υπενθυμίσω ποιανού δημιούργημα ήταν ο νόμος περί ευθύνης υπουργών; Μα ΔΙΚΟ σας έργο ήταν!!! Άρα ποιόν ακριβώς κοροϊδευετε; Τις προάλλες βγήκε ο άλλος απίστευτος τύπος (για τον Λαλιώτη λέω) και πήγε να μας βγάλει το άσπρο μαύρο! Ένα σας λέω κλεφταράδες της πολιτικής… έρχονται κρεμάλες. Να δω αν θα προλάβετε να φύγετε.. γιατί αν σας αρπάξουν οι πολίτες εκείνη την στιγμή δεν ξέρω τι θα πάθετε!

Επίσης ο κύριος Βενιζέλος είπε: "Η γενίκευση ότι οι πρώην υπουργοί είναι εγκληματίες και οι νυν και αυριανοί υπουργοί είναι πιθανοί εγκληματίες, είναι απαράδεκτη, είναι μεγάλη η απόσταση και δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντα τους, επισήμανε ο υπουργός. «Δεν είναι διαφάνεια η ζουγκλοποίηση της πολιτικής ζωής», είπε και παρατήρησε πως η δουλειά των εξεταστικών επιτροπών της Βουλής είναι να αποκαλύπτουν την αλήθεια και όχι να παράγουν εντυπώσεις ή να ρίχνουν ανθρώπους στην πυρά."

Ακόμα μια φορά ένας πολιτικός προσπαθεί να χαλιναγωγήσει την άποψη του λαού.
Αλλά δεν γενικεύει ο λαός κύριε Βενιζέλο. Απλούστατα ερμηνεύει ρεαλιστικά την πραγματικότητα. Για πείτε μας ΜΙΑ κυβέρνηση από το 1974 και μετά που ΔΕΝ εμπλέκεται σε σκάνδαλα; Για πείτε μας.. είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της Ν.Δ. Θέλετε λίστα με τα σκάνδαλα που γίνανε γνωστά; Δεν χωράνε σε κόλλα Α3. Φαντάσου πόσα είναι τα σκάνδαλα που ΔΕΝ μάθαμε!
Είναι πολύ βολικό να ασχολείται κανείς με ένα θέμα μιλώντας γενικόλογα. Το ΔΥΣΚΟΛΟ είναι να δώσει ουσιώδεις απαντήσεις, και αυτό δυστυχώς δεν το έκανε ποτέ κανένας πολιτικός στην χώρα αυτή. Και οι λόγοι είναι γνωστοί στον λαό πλέον, και ακριβώς για αυτούς τους λόγους πρέπει να «πληρώσετε»!

Όσο για την χαριτωμενιά του τύπου: "Σε ότι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις είπε ότι δεν συνιστούν ξεπούλημα, αλλά αξιοποίηση της εθνικής περιουσίας για να μειωθούν και τα βάρη που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες."
..να τολμήσω να αναρωτηθώ ΓΙΑΤΙ καλούνται οι μαλάκες οι πολίτες να πληρώσουν τα βάρη που τους φορτώσατε εσείς κύριοι των κυβερνήσεων;
Γιατί δεν τα πληρώνεις εσύ και η παρέα σου Βενιζέλο (τέλος το "κύριε");
Γιατί δεν τα πληρώνουν αυτοί που φταίνε;
Άσε μην απαντάς, θα σου πω εγώ γιατί: Γιατί αυτοί δεν είναι θύματα σαν τους έλληνες πολίτες που κοροϊδεύετε, ληστεύετε (βεβαίως και ληστεύετε όταν τους κόβετε την σύνταξη από χρήματα που τους τα έχετε ΚΡΑΤΗΣΕΙ κατά τα χρόνια της εργασίας τους και τώρα τους τα τρώτε).

Είστε απλοί απατεώνες, κλέφτες και δημαγωγοί κύριοι της πολιτικής ζωής του τόπου.

Και αν δεν σας αρέσουν οι γενικεύσεις ας φροντίζατε να βάλετε δικλείδες ασφαλείας ώστε με την πρώτη υποψία σκανδάλου ο εκάστοτε εμπλεκόμενος πολιτικός να απομονωνόταν από το πολιτικό κόσμο (λέμε τώρα)... αλλά σιγά μην το κάνατε ποτέ!

Και κάτι τελευταίο. Οι προεκλογικές εξαγγελίες ΔΕΝ είναι κάποιο show δημοσίων σχέσεων αλλά ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ με το λαό. Όταν παρασύρεις με ψέματα έναν ολόκληρο λαό να σε ψηφίσει και μετά κάνεις άλλα ντ’άλλων τότε είσαι ΕΚΤΟΣ νομιμότητας ως κυβέρνηση. Και όταν η κυβέρνηση είναι παράνομη & κάνει αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές αλλαγές σε ευαίσθητους τομείς, ονομάζετε «χούντα». Χωρίς πολλά-πολλά και περιστροφές. Η αλήθεια άλλωστε συνήθως είναι απλή. Τα ψέματα αντιθέτως συνήθως είναι πολύπλοκα!

Γι' αυτούς αλλά και για πολλούς άλλους λόγους που δεν μπορώ να απαριθμήσω αυτή την στιγμή, ο κύριος Βενιζέλος καλά θα κάνει να σιωπά!