Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Προχωρά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα: Τώρα μπορείς να ησυχάσεις μαλάκα έλληνα. Οι τράπεζες σώθηκανε !

Πρώτα αναρτάται το κείμενο της ξεφτίλας:

ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Η δημιουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τις ελληνικές τράπεζες προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Το εν λόγω ταμείο θα ενισχύσει τις τράπεζες με 10 δισ. ευρώ, σε περίπτωση που υποχωρήσει η κεφαλαιακή επάρκειά τους.
Μάλιστα το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή ενημερωτικό σημείωμα που πληροφορεί ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προβλέπεται στο Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής, παράρτημα 2, του μηχανισμού στήριξης που έχει υπογράψει η Ελληνική Δημοκρατία, ν. 3845/2010.

Και τώρα τι να σχολιάσουμε; Το γεγονός πως οι τράπεζες ευθύνονται για την διόγκωση του προβλήματος;
Ότι ο μαλάκας έλληνας φορολογούμενος θα πληρώσει ΚΑΙ αυτά τα χρήματα από το υστέρημά του;
Ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε λαϊκή εντολή για να πράτει προδοσίες επί των εργαζομένων και επί της χώρας;
Ότι οι τράπεζες με τα λεφτά που λαμβάνουν για να ρίξουν ρευστό στην αγορά, αυτές ξεφορτώνονται τα τοξικά ομόλογα και δεν δίνουν φράγκο (που έτσι κι αλλιώς δίνονταν με ληστρικό επιτόκιο);
Ότι το Σύνταγμα το έχουν κάνει λάστιχο όλες οι κυβερνήσεις της Ελλάδος κατά το συμφέρον τους;

Τι να πώ; Απλά θα παραθέσω το άρθρο 120 του Συντάγματος που μεταξύ άλλων αναφέρει:
2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους Νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην πατρίδα και την Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτήν διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία.


Μήπως να ξανανοίξουμε το σκοπευτήριο της Καισαριανής;