Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Καλημέρα σας!

Ναι προφανώς και είναι ειρωνική η παραπάνω ατάκα...
Κάποτε θυμάμαι με ρωτάγανε μερικοί φίλοι "γιατί είσαι τόσο πεσιμιστής;".. Αλήθεια γιατί; Μάλλον γιατί ανήκω στην μικρή συνομοταξία "πολίτης που δεν "μασάει" ότι του πούνε οι νταβατζήδες του αμάσητο". Δεν είμαι όμως ο μόνος, αυτό δα μας έλειπε. Το θέμα μας όμως δεν είναι τι κάνω εγώ, το θέμα μας είναι τι θα κάνουμε εμείς.

Τελικά πράγματι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αλλά αυτό δεν το λέω επειδή είναι κλισέ, άλλωστε το φαινόμενο της επανάληψης δεν έχει να κάνει με κλισέ. Έχει να κάνει με το γεγονός πως συμβαίνει επειδή το προκαλούν ΠΑΝΤΑ τα ίδια συμφέροντα.

Κάποτε λέγαμε πολλοί για το πετρέλαιο στο Αιγαίο. Ακόμα το θυμάμαι πριν 10+ χρόνια οι περισσότεροι οταν τους λέγαμε κάτι τέτοιο μας κοιτάγανε με δυσπιστία και απορία; "Σιγά μην έχει η ψωροκώσταινα πετρέλαιο" λέγανε οι πιο πολλοί. Θα μου πεις "ε και;".. να σου απαντήσω. Είναι απλό: Οι κυβερνήσεις της Ελλάδος συνειδητά περνάγανε στην κοινή γνώμη (χρησιμοποιόντας τεχνικές "διαμόρφωσης άποψης" ή αλλιώς "προπαγάνδα") την άποψη πως η Ελλάδα δεν έχει δυνατότητες, πως είναι φτωχή χώρα, κ.λ.π.

Θυμάμαι που λέγαμε πως προετοιμάζονται αλλαγές στα σύνορα.. και μας λέγανε γραφικούς και πως δεν θα γίνει αυτό επειδή είμαστε στην ΟΝΕ.
Αναρωτιέμαι... αυτοί που τα λένε αυτά είναι απλώς άσχετοι ή επικίνδυνοι;
Σύμπτωσεις οι συνεχείς και αυξανόμενες πιέσεις τις Τουρκίες για γκρίζες ζώνες;
Σύμπτωσεις οι συνεργασίες τουρκων στρατιωτικών με αλβανούς; Οι 1125 στρατιώτες των τούρκων στα ελληνοαλβανικά σύνορα με την πρόφαση της στρατιωτικής συνεργασίες, σύμπτωση κι αυτό;
Σύμπτωση οι αιτιάσεις διεθνών "ανεξάρτητων" οργανισμών που μιλάνε συνεχώς για μειονότητες στην χώρα μας, όταν την ίδια στιγμή οι δικές μας μειονώτητες δέχονται κυνήγι και μαζικούς διωγμούς (π.χ. Χειμάρρα) και η πατριωτική μας κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα;
Σύμπτωση το γεγονός πως οι μετανάστες στην χώρα μας παίρνουν υπηκοότητα χωρίς καν να ελέγχονται; Γιατί οι χιλιάδες (για να μην πω εκατομύρια) μετανάστες ΔΕΝ καταγράφονται;
Όλα συμπτώσεις ε; Πράγματι, διαβολικές θα τολμούσα να πω...


Φυσικά αυτά συνέβησαν & συμβαίνουν για συγκεκριμένους λόγους οι οποίο έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του εκάστοτε μεγάλου κεφαλαίου από τις εκάστοτε κυβερνήσεις που είναι σκλάβοι τους. Και αυτοί μετά κατ'επέκτασην ρουφάνε το αίμα του λαού για να ενισχύσουν τους χρηματοδότες τους. Έτσι ήταν, έτσι είναι κι έτσι θα 'ναι όσο ο πολίτης κοιτάζει τα ατομικά του συμφέροντα αντί τα συλλογικά.
Άντε τώρα ας παριστάνουμε πως πέφτουμε από τα σύννεφα, άλλωστε είναι το εθνικό μας σπορ!!!!

Είχα ακούσει μια ατάκα ενός νεαρού σε ένα ρεπορτάζ του Al Tsantiri news, και είπε κάτι για βόλεμα στο δημόσιο και τα λοιπά... Και εγώ απορώ.. όταν η νοοτροπία του μέσου Έλληνα είναι "να βρώ μια δουλίτσα να βολευτώ" αντί να σκεφτεται "να βρω μια δουλειά για να ΠΑΡΑΓΩ", τότε ήδη έχουμε μια εικόνα της νοοτροπίας. Δεν είναι δυνατόν μετά από ανθρώπους που δεν συνειδητοποιούν βασικά και αυτονόητα πράγματα, να έχεις την απαίτηση να καταλάβουν γεωπολιτικά & γεω-οικονομικά θέματα.

Είναι σαν να ζητάς από την μαυροφορεμένη γιαγιούλα της επαρχίας να σου κατασκευάσει πυρηνικό αντιδραστήρα! Απλά δεν γίνεται, αλλά ακόμα και αν το καταφέρει το πιο πιθανό είναι να εκραγεί μόλις τον βάλει σε λειτουργία!

Εδώ τελειώνει το παραλήρημα μου προς το παρόν. Το ξέρω πως το κείμενο είναι ελαφρώς 'άτακτως ερριμένο', αλλά οφείλεται μάλλον στον ενθουσιασμό μου.

Υ.Γ. Κλείστε τις τηλεοράσεις. Διαβάστε και μορφωθείτε. Αντισταθείτε στην Νέα Τάξη Πραγμάτων διαφορετικά υποθηκέυετε το μέλλον των παιδιών σας σε μια σύγχρονη μορφή δουλείας. Wake up!!!